Почитувани ученици и ментори,

термините за спроведување на натпреварите по биологија во 2018 год., за учениците во основно и во средно образование се следните:

  • Регионални натпревари - основно: 15. април (недела) 2018 г.; средно: 21. април (сабота) 2018 г.
  • Државен натпревар - 19. мај 2018 г.
  • Државен натпревар за IV година - 12. мај 2018 г.

Со почит,

МБД